Created by Mikail KEREK
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

En iyi Web Browser Hangisi?


Merhaba arkadaşlar bugün size en iyi 5 tarayıcı anlatacağım.
Genelde windows kullanıcılarını internet explorer kullanmaya mahkum bi hale getirmiş fakat aşağıda tarayıcı açıklamalarını okudunuz zaman hangisinin en iyi olduğuna siz kendiniz karar verebilirsiniz. İlk öncelikle Google’ın çıkartmış olduğu Chrome tarayıcısından başlayalım.
Google Chrome tarayıcısı
 Hemen hemen yeni çıkmış bir tarayıcı olmasına rağmen diğer tarayıcılara rakip bir şekilde ilerlemektedir. Bunlar bir yana diğer tarayıcılara göre daha hızlı arama olanağı sağlamaktadır. Google Chrome tarayıcısının tek sevmediğim bir yönü vardır oda birden fazla tab açıldığı zaman tabları diğer tarayıcılar gibi kaydırmak yerine küçültmektedir. Ayrıca görselliği ön planda olan bir siteye girdiğiniz zaman kasma gibi sorunlar yaşatırken chrome tarayıcında diğer tarayıcılarda kasan bir siteye girdiğiniz zaman hiç kasmadan akışkan bir şekilde sitede gezebileceğinizi göreceksiniz.
İnternet Explorer Tarayıcısı
 En nefret edilen tarayıcılardan birisi denilebilir. Eğer siz bir windows kullanıcısıysanız ve internet hayatınızda yeniyseniz windows sizi bu tarayıcıyı kullanmanıza adeta mahkum ediyor. İnsanlar neden internet explorer tarayıcısından nefret eder? Aslında siz bu tarayıcı kullanıyorsanız cevabını kendiniz biliyorsunuz. İnternette gezinirken olup olmadık yerde karşınıza bir hata çıkıyor ve girdiğiniz siteler birden kaybalıyor. Bunlar bir yana internet explorer tarayıcısında gezinirken şifre hatırlamak gibi bir özeliği yok. Bu açıdan girdiğiniz bir site varsa girdiğiniz siteye her giriş yapışınızda tekrardan kullanıcı girişi yapmanız gerekiyor. Ayrı hata vermesinden bir yana, internette gezinirken zaman zaman donma gibi problemler yaşatmaktadır.
Safari tarayıcısı
 Bilgisayarımda iki adet tarayıcı bulundurmaktayım ve o tarayıcılardan biri safaridir. Görsellik açısından diğer tarayıcıları geride bırakan tek web browser olduğu söylenilebilir. Hem görsellik açısından hemde internette güvenli ve hızlı gezinmeye olanak sağlar. Ayrıca internet üzerinden mynet sitesinde oyun oynuyorsanız, diğer tarayıcıları kullandığınız zaman oyunda takılma, donma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Fakat mynet sitesinde en sorunsuz oyun oynamanıza olanak sağlayan tek tarayıcı olduğu söylenilebilir. Okey oyununda vs. pek sorun çıkartmasada pis7′li ve benzer oyunları sorunsuz oynatmaktadır.
Opera tarayıcısı
 İnternet hayatıma yeni başladığım zamanlarda 1 ila 2 hafta kadar bu tarayıcı kullanmıştım. Fakat interneti iş amaçlı kullanıyorsanız bu tarayıcı kullanmanızı kesinlikle önermem çünkü bazı sorunlar çıkartmaktadır. Fakat interneti sadece gezmek, oyun oynamak, video izlemek için kullanıyorsanız ufak tefek sorunlar ile bu tarayıcı kullanabilirsiniz.
Firefox tarayıcısı
 Uzun yıllar boyunca kullandığım en kaliteli, en güzel, kullanıcılarını kullanırken memnun bırakan bir tarayıcı olduğunu söyleyebilirsiniz. Uzun yıllar boyunca bu tarayıcı kullandım ve özellikleri anlatmakla bitmez. Yani hemen hemen herkesin ihtiyacını giderebilecek tek tarayıcı diyebilirim. Firefox kullanmak istiyorsanız ve bilgisayarınızın performansı düşük ise firefox kullanmanızı önermem çünkü bilgisayarınızın ram’inin büyük bir kısmını kullanmaktadır. Fakat diğer tarayıcıları kullanmadan önce firefox kullanmaya başlarsanız diğer tarayıcıları kullanmaya bile gerek duymayacaksınız.

0 yorum:

Paylaş

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites